BESTUURSLID PIET VERTELT WAAROM HIJ ZICH INZET VOOR K&B

Twee weken voor mijn pensionering vroeg collega Gerwin Mondria of ik interesse had in een bestuursfunctie bij  Stichting Kerk & Buurt Noord. Hij was de eerste die mij vroeg voor een vrijwillige functie.
De vraag riep herinneringen op van mijn jeugd. Mijn vader was in de jaren 50 en 60 lid van het armbestuur van de Katholieke kerk in Waarland. Aan de keukentafel werd vergaderd over mensen die wel wat extra’s konden gebruiken. Het armbestuur had jaarlijks zo’n 2.000 gulden te verdelen. Voor een dorp met pakweg 500 gezinnen een groot bedrag in die tijd. Het grootste deel van het geld werd gegeven aan de hele arme mensen die maandelijks een bedragje van 15 tot 20 gulden kregen.

Door mijn bestuurswerk voor Kerk en Buurt kon ik op een heel andere wijze een vervolg gegeven aan het betrokken zijn bij en steun bieden aan mensen die, op welke manier dan ook, te maken hebben met armoede.

Geplaatst op 23 juli 2015 door kerkenbuurt