KERK & BUURT- NOORD ZOEKT PENNINGMEESTER

Ben jij goed met cijfers en heb jij hart voor kwetsbare Amsterdammers? Bekijk dan deze vacature voor penningmeester!

Wie zijn wij?

Stichting Kerk en Buurt Amsterdam-Noord is elke dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 13.00 uur open voor een kopje koffie, soep met brood, een spelletje, gezelligheid en een luisterend oor. Elke eerste woensdag en donderdag van de maand is er een buurtmaaltijd. Ook zetten wij ons in voor  kwetsbare buurtbewoners die hulp of advies nodig hebben, ongeacht welke hulpvraag of wat hun overtuiging of religie is. De stichting werkt met twee beroepskrachten en een twintigtal toegewijde vrijwilligers waaronder bestuursleden.

Taak-/functieomschrijving

Je maakt deel uit van het vijfhoofdige bestuur van Kerk en Buurt Noord. Je beheert de kas en bankrekeningen. Je bent aanwezig op bestuursvergaderingen. Ook ben je indien mogelijk aanwezig op bijeenkomsten en trainingen voor alle vrijwilligers. Ten slotte ben je als werkgever medeverantwoordelijk voor het ondersteunen van de twee professionals.

Wat verwachten wij van de penningmeester?

–      Je bent betrouwbaar en integer

–      Je kunt goed met geld en cijfers omgaan. Je bent dan:

·         Verantwoordelijk voor het boeken van de bankrekeningen en de kas

·         Bijhouden van het grootboek

·         Verslag uit brengen over de financiële gang van zaken tijdens de bestuursvergaderingen

·         Opstellen van de begroting voor het volgende jaar

·         Financiële risico’s inschatten

·         Opstellen van de jaarrekening

·         Schattingen maken voor het beleidsplan i.v.m. fondsenwerving

–      Je hebt hart voor kwetsbare mensen in onze samenleving

–      Je stemt in met het doel van onze stichting

–      Je bereidt agendapunten voor vergaderingen voor en voert gemaakte afspraken uit