Kerk en Buurt zoekt Bestuursleden

Wie zijn wij?

Het pand van Stichting Kerk en Buurt Amsterdam-Noord aan de Adelaarsweg is elke dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 13.00 uur open voor een kopje koffie, soep met brood, een spelletje, gezelligheid en een luisterend oor. In het kleinschalige inloophuis is een informele sfeer. Elke eerste woensdag van de maand is er een buurtmaaltijd. Ook zetten wij ons in voor kwetsbare buurtbewoners die hulp of advies nodig hebben, ongeacht welke hulpvraag of wat hun overtuiging of religie is. De stichting werkt met twee beroepskrachten en een twintigtal toegewijde vrijwilligers waaronder de bestuursleden.

Taak/functieomschrijving

Je maakt deel uit van het vijfhoofdige bestuur van Kerk en Buurt Amsterdam-Noord. Je bent aanwezig op de maandelijkse bestuursvergaderingen. Ook ben je indien mogelijk aanwezig op bijeenkomsten en trainingen voor alle vrijwilligers. Ten slotte ben je als werkgever medeverantwoordelijk voor het ondersteunen van de twee professionals.

Wat verwachten wij van een bestuurslid?

– Je bent betrouwbaar en integer
– Je hebt hart voor kwetsbare mensen in onze samenleving
– Je stemt in met het doel van onze stichting
– Je bereidt agendapunten voor vergaderingen voor en voert gemaakte afspraken uit

van een penningmeester

– Je kunt goed met geld en cijfers omgaan en je kan financiële risico’s inschatten.
– Je bent verantwoordelijk voor het boeken van de bankrekeningen en de kas, je houdt het grootboek bij.
– Je brengt verslag uit over de financiële gang van zaken tijdens de bestuursvergaderingen
– Je stelt de begroting voor het volgende jaar op
– Je stelt de jaarrekening op
– Je maakt schattingen voor het beleidsplan i.v.m. fondsenwerving
– Je onderhoudt de contacten met het extern administratiebureau

van een secretaris

– Je notuleert tijdens de vergaderingen en maakt er een verslag van
– Je bent in staat om besluiten kort en helder schriftelijk weer te geven
– Je ondersteunt de collega-bestuursleden op het vlak van continuïteit en planning aan de hand van actielijsten en jaarprogramma’s
– Je onderhoudt de contacten namens het bestuur met Kamer van Koophandel, particuliere en (semi-) overheidsinstanties en instellingen.
– Namens het bestuur van Kerk en Buurt ontvang je, registreer je en verwerk je (veelal digitale) post gericht aan het bestuur en indien nodig, beantwoord je deze
– Je bereidt met de voorzitter vergaderingen voor en voert gemaakte afspraken uit

Wat bieden wij?

– Een deskundig en gezellig bestuur om mee samen te werken