Vrijwilliger van de maand februari 2020

onze nieuwe hartelijke vrijwilliger stelt zich voor…

Ik ben Jouziane, sinds afgelopen december 2019 ben ik vrijwilliger bij Kerk en Buurt. Ik ben een vrolijk en spontaan mens. Ik neem altijd tijd voor iedereen. Ik ben geboren in Suriname en woon bij het Waterlandplein. Mijn huis is mijn favoriete plek in Noord. Ik kan daar helemaal mezelf zijn en woon er super prettig. En dat heb ik te danken aan mijn lieve familie, daarmee bedoel ik iedereen die mij heeft bijgestaan in mijn moeilijke periode.
Ik kwam bij K&BN als bezoeker. John heeft me aangespoord om vrijwilliger te worden. Hij nam me mee naar Arnold en voor ik het wist was het geregeld. Mijn taak bij Kerk en Buurt is heel gevarieerd. Ik ontvang mensen, deel brood en drinken uit, ik maak een praatje met bezoekers en doe soms een spelletje. Ik ben er meerdere keren per week.
Mijn leukste ervaring is dat we een wandeling gingen maken door de buurt. Je praat dan over van alles en verkent samen de buurt. Ik heb nog geen nare ervaringen meegemaakt.
Ik vind het werk van Kerk en Buurt belangrijk omdat het leuk is om met nieuwe mensen in contact te komen. Het is elke keer weer anders. De ene keer is het druk, de andere keer is het rustig. Ik vind samen eten ook erg gezellig. Van mij hoeft er niks te veranderen, iedereen is heel spontaan met elkaar.
Het zou mooi zijn als er over 4 jaar nog meer mensen Kerk en Buurt weten te vinden en binnen komen lopen. Misschien moet er dan een grotere ruimte komen want het is vaak best vol in de huiskamer.

Geplaatst op 18 februari 2020 door kerkenbuurt