Van sleutelbos naar levensverhaal

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van Kerk & Buurt-Noord was een bijzondere rol weggelegd voor de sleutelbos. Niet een erg voor de hand liggend voorwerp toch? Bedenker was Rianne Bos, de nieuwe buurtpastor, opvolger van Marith de Vries en collega van Arnold van der Snoek. Rianne bedacht om haar sleutelbos te gebruiken om zich aan de vrijwilligers voor te stellen. Creatief: want sleutels vertellen bijvoorbeeld waar en hoe je woont, met wie je je huis deelt en hoe je je verplaatst. En vaak brengen oude sleutels mooie herinneringen terug aan waar je vroeger woonde en met wie. Hoe dan ook, je sleutelbos zegt veel over je. Dit kreeg navolging, want ook de vrijwilligers haalden hun sleutelbos tevoorschijn en vertelden Rianne en de 15 collega-vrijwilligers over hun leven. Mooie levensverhalen over werk, gezondheid, relaties en zorgen, maar ook hoe trots je bent op je kinderen en kleinkinderen. Hoe bijzonder is het dat je al als vrijwilliger vaak al jarenlang samenwerkt in de huiskamer van Kerk & Buurt en dat je tijdens zo’n voorstelronde toch nog nieuwe facetten van elkaar ontdekt. Inspirerend! Met dank aan de sleutelbos.

Geplaatst op 18 februari 2020 door adelaar